First time jumpa dentist

Haruslah ibu rakam
memori pertama puteri ku itu berjumpa dengan dentist
dikala umurnya 4 tahun 3 bulan
kerana gigi susu depannya ada lubang disitu

di sini kanak-kanak free je jumpa dentist
aisyah pula gembira sangat gi jumpa dentist yang dipanggil doktor itu
dah beberapa kali dia request nak gi jumpa doktor
sbb ibu selalu komplen gigi dia yang berlubang depan tuh
nanti hilang
rongak..so not a princess lah
yele mane de princess rongak kan
sbb tuh le anak dara ku itu risau beno ok
tiada takut pun jumpa dentist
masa dentist nak check pun dia cool je aje baring atas kerusi tuh

masalahnya kat sini
gigi susu diorang takde wat ape2 pun
ada terbaca kat blog mane tah
anak nye punye gigi susu dentist tuh tampal
di malaysia lah
tapi kat sini
diorang tak wat ape2
kerana katanya itu perkara biasa
gigi susu memang akan mereput
terima sajalah ye

mari kita tengok aksi anak-anak di dentist sini
yang kesemua dental nih private 
tapi boleh claim suruh govt bayar bagi mereka yang layak je le

selepas jumpa dentist
kakak dapat 2 sticker
yele budak2 suka sangat la dapat sticker
sticker tuh ditulis ape dah lupa
tapi lebih kurang ' mcm  saya berani jumpa dentist' 
lebih kurang mcm tuh le ayatnye


untuk elak kanak-kanak bosan ada la port mainan disediakan
see suka sangat kak chah dapat pingat 'keberanian'  ..hehehe



adik pun dapat jugak ye....
supaya adik berani jumpa dentist nanti mcm kakak

mcm-mana experience anak anda pula jumpa dentist?
ada dapat PINGAT keberanian jugak ke... hehehe

2 comments:

ibuayahdamia berkata...

tak pernah bawak jumpa dentist lagi..huhu

~anna ~ berkata...

aku pun ta pernah bawak Khalish... tunggu besar sket.... ni di luar topik... aku suka baju e-chah tu... cantik..... ehehehe

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog