Anugerah Juara Lagu ke 23

For these 3 days (20 Jan - 22 Jan), I am gonna quite bz attending Oracle Spatial 11g workshop at B26 Lab, University of Nottingham. It is a free workshop presented by Oracle corporation. So dalam time break tuh, aku sempat membaca berita harian cerita pasal pemenang persembahan terbaik and vokal terbaik utk AJL 23.

Malam sebelum workshop, sambil2 aku install Oracle dlm laptop, sempat jugak aku melayan AJL 23 kat you tube. Actually, AJL ni event tahunan yang aku tak pernah missed rasanya sepanjang aku tengok sejak darjah 4 lagi.. ingat lagi, darjah 4 yang menang Kump Mega darjah 6 yang menang Gee.. darjah 5 Nash... aku ingat pun bukan sbb otak aku ini kuat ingatannya.. Imbasan AJL yang aku layan kat tv3.com yang kasi memorize balik.. hehehe

But I still remember masa Kump Mega menang tuh, aku ngan sepupu2 aku bersama pakcik n bibik2 aku kat Kg sg buaya layan ramai2 ( kitorang kanak2 ni siap ambik posisi depan sekali) tgk AJL... time tuh ingat lagi, pengacaranya pandai menyusun ayat utk memperkenalkan next tajuk lagi dgn sungguh berseni. Maknye setiap tajuk lagu tuh ada kaitan antara lagu2 seterusnya.. fuuh

But masa AJL baru-baru ni aku tgk pengacara nya mcm biasa-biasa je.. takde ape yang lain dari yang lain. Di tambah pula, lagu2 yang masuk byk yang aku tak layan.. agaknye sbb half of the year aku dah kat UK.. or memang lagu-lagu zaman ini bak kate S Amin Shahab, liriknye direct, ayatnye tak berseni2 mcm dahulu kala, sbb tuh tak touching sangat mcm lagu zaman aku sekolah rendah lagi...Yela lagu zaman dulu, walaupun budak2 time tuh boleh ingat lirik lagunye sampai la ni walaupun bukan berniat utk menghafal.. sbb harmoni antara lirik n melodi.

So back to the news yang aku baca, berkenaan penyanyi tersbt nak bersara, dikemuncak kejayaannya, aku rasa Ok jugak dia nak bersara.. yela baik bersara time nama tgh naik daripada bersara time orang dah tak ingat dah kan.. harharhar... Aku kagum jugak dgn dia yang katenye tak bagi anak-anak dia tgk dia if dia kat TV... bagus aa.. sbb perangai dia pun tak semenggah utk dijadikan contoh utk anak-anak dia kan... dan dia tak nak anak dia jadi penyanyi mcm dia kot.. so bagus aa tindakan dia... patutpun selamba je dia begitu atas pentas, sbb aku rasa yang kat atas pentas tuh bukan dia seperti dia depan anak-anak dia kot.. hehehehe

9 comments:

Fadzlina Nawi berkata...

Wah wani semangat tgk AJL lagik...kah..kah..kah.

Sapa yg menang tu? Adik akak tak der update pun..hu..hu

MamaSofif berkata...

salam wani...amboi mmg dasat ar leh ingat sape yg menang AJL setat dr drjh 4..wani smlm kita org gi makan kat Senibong..ngan JKM lama dan baru..

kinomi berkata...

hohohoo..ko layan gak ye AJL.nothing special la AJL tu..xtgk pun xrugi..heheh apsal ko xkutuk terang2 je Faizal Tahir tu?ekekek..dulu kump Mirwana tuu..

Fadzlina Nawi berkata...

Waniiiiii, akak dah tgk dah..Ya Allah mati2 akak ingat dia nak botakkan rambut dia mula2 tu. LOL! Tp oklah best jugak, lain dr yg lain.

the vulnerable am berkata...

wah wah wah.. layan!! menang juara lagu sume ko ingat eh?? perang badar ngan perang uhud sape menang?? ko ingat tak?? huahuahuahuahu

wani berkata...

mamasofif - tak aar kak, ingatpun sbb tgk rancangan Imbasan AJL kat tv3.com tuh, kalu tak, mane aa ingat..

kinomi - harhar, aku berlapik sikit sbb tak mau ada hutang dgn FT tuh kat akhirat kelak... hehehe.. aah rasa x rugi pun tak tgk sbb tak best pung

Fadzlina - kak, wani sbnarnya tak paham ape kaitan lagu tuh dgn potong rambut, akak cuba tafsirkan sikit..

Am- eh am, aku tau aa ko fast read baca entry tuh, bukan ke aku siang2 dah mention yang otak aku ni tak bergeliga mcm ngko, aku ingat pun sbb tgk imbasan AJL tuh..aku ingat ape yang pengacara Muzik2 tuh habaq la, tak habaq, aku tak ingat la.

Yela am, ko student cemerlang masa sek rendah dulu, memang semua subjek ngko ingat.. ape kate ko cuba explain sirah nabi dalam blog ko, takpun ko record tentang sirah nabi masuk You Tube, biar sume orang ingat balik sirah nabi.. nanti orang2 yang layan You Tube boleh layan sirah nabi pulak. Tak gitu am... hehehe

Fadzlina Nawi berkata...

Alamak, takde masa lah pulak nak tafsir show dia. Tupun akak dah nganga separuh hari tgk dia smlm...ni semua wani punyer entry punye pasal lah..he..he..he Kalau tak, tak ambik pot pung...LOL

the vulnerable am berkata...

ngah.. aku saje ngusik ko la... jgn la kecik ati.. series tadak maksud pape..

ape plak tak bergeliga! ko kan pelajar mithali masa skolah dulu.. skang dok buat phd lagi.. ko nak geliga cemane lagik!??

Ashin berkata...

the best time to retire is when you'r on top -eric cantona- (the legend of man utd)

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...