What Aisyah want to show to her grandma?


Ok.. These photos were captured a few minutes after Aisyah made a phone call to her Uwan (grandma).
Actually, at that moment, me was sitting next to her reading an articles. And she requested a paper and pencil from me so she can write something as well.
But then, she put her palm next to ear, looks like she was calling somebody and asked me to give her my phone.. and she said..uwan..uwan

So paham je la.. nak call uwan la tuh...
Luckily her uwan picked up the phone and the conversation was..

One, two, three, five, six, nine, ten
Satu, ua, iga, empat, lima
One, two, three ....

Sambil2 tuh dia kenkonon tgh tulis la kat kertas yang aku beri tuh...
Hasilnya ada seperti gambar kat atas...

Pandai dia nak kasitau kat uwan yang kengkonon dia dah pandai tulis one, two, three instead boleh count 1,2,3 especially bile turun tangga...
Actually, me tak penah pun ajar dia secara direct 1,2,3 tuh... sesekali turun naik tangga, sebut 1,2,3, one,two,three sampai ten... tak sangka dia dapat catch up sume tuh... pandai anak ibu.. hmm semakin bijak berkata-berkata dan meniru perbuatan kita (kadang-kala mcm org besar dah)

6 comments:

::Umi Sufira:: berkata...

Bijaknya Aisyah! hehehe...Nenaknya mesti rindu sangat ngan dia tuh!

Fadzlina Nawi berkata...

Wani cam nae wani buat gambar jadi camtum2 tu. Ajarlah akak..

chucky berkata...

waaaaaaannnnnnnnniiiiiiiii

the vulnerable am berkata...

panjang rambut dia ngah!! nak jadi model iklan syampu ke nih?? ehhehe

wani berkata...

ala am.. aku tak pandai potong.. sini nak hantar hair saloon mahal.. £3 sorang.. ritu aku try potong rambut depan, habis senget benget rambut dia.. dah orang tanye SAPE YG GUNTING RAMBUT DIA? huahauah... ibu dia le... mmm kene tunggu Uwan dia datang Mac nanti InsyaAllah guntingkan rambut aisyah n imran la pulak...

MamaSofif berkata...

dah beso dh kakak aisyah..dh semakin pandai..dh pandai mengira ek...rindu kat aisyah & adik imran..
Untuk pengetahuan Wani..9Nov yg lalu..adik bongsu akak telah meninggal dunia akibat xcident...
Al-Fatihah buat arwah...

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog