Pembelajaran Maths di Sekolah Amanah Medini

Hari Sabtu lepas berkesempatan mengikuti program pendedahan daripada pihak sekolah Medini bagaimana untuk membantu anak-anak memahami Math secara alami.
Cikgu menyarankan pembelajaran Math tidak terhad menggunakan pen dan kertas, tetapi didedahkan semasa membawa kanak-kanak membeli belah, ketika dalam perjalanan menaiki kereta etc.

Cikgu tunjuk juga alatan yang dibeli di kedai-kedai RM2, Daiso yang boleh membantu pembelajaran anak-anak seperti dadu, pita ukur, guli etc.

Mereka juga akan mengadakan ujian yang ala-ala latih tubi dimana pelajar perlu menjawab 50 soalan /5minit bagi aktiviti penambahan, tolak, darab dan bahagi dimana SPEED adalah menjadi keutamaan.
Lebih kurang mcm KUMON juga lah, dimana latihan disiapkan sambil mengambil kira tempoh masa yang diambil.



Happy birthday Juma

Sent from Yahoo Mail on Android

Main snow depan umah batman



                             Apabila teringat....main sledge di depan rumah Batman :)

Keletah Addeen 1 tahun 6 bulan

Hi hi

Masa tulis title tuh, baru terkial-kial kira dah berapa bulan si kecik tuh.

Alamak kene pi injection addeen lah.

Addeen yang makin bijak.

Semua nak, nak, nak.
nak ni....nak nak
even if tak nak pun..di sebut nak (jugak)

if kita bagi arahan, dia dah pandai buat
cthnya buang ke dalam tong sampah
then dia akan gi buang

if dia tak nampak tong sampah
dia akan campak sesuka hatinya
huhuh

mulut Addeen nih becok
sometimes terdengar dia menyebut, copying orang cakap ape

bile orang tinggi suara,
dia paham orang marah
then dgn segera dia akan mencampakkan apa sahaja yang berada ditangannya
alahai
(dah pecah satu bekas kaca ibu dia campak sbb ibu sergah dia pegang)


tata
xoxo

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...