Happy birthday Juma

Sent from Yahoo Mail on Android

Main snow depan umah batman



                             Apabila teringat....main sledge di depan rumah Batman :)

Keletah Addeen 1 tahun 6 bulan

Hi hi

Masa tulis title tuh, baru terkial-kial kira dah berapa bulan si kecik tuh.

Alamak kene pi injection addeen lah.

Addeen yang makin bijak.

Semua nak, nak, nak.
nak ni....nak nak
even if tak nak pun..di sebut nak (jugak)

if kita bagi arahan, dia dah pandai buat
cthnya buang ke dalam tong sampah
then dia akan gi buang

if dia tak nampak tong sampah
dia akan campak sesuka hatinya
huhuh

mulut Addeen nih becok
sometimes terdengar dia menyebut, copying orang cakap ape

bile orang tinggi suara,
dia paham orang marah
then dgn segera dia akan mencampakkan apa sahaja yang berada ditangannya
alahai
(dah pecah satu bekas kaca ibu dia campak sbb ibu sergah dia pegang)


tata
xoxo

Kesan tanda awal autism di awal 1 tahun

Hi hi,

Baru sahaja terjumpa video daripada pakar yang menceritakan bagaimana nak check anak kita ada ciri-ciri autism atau tidak di awal setahun.
Biasanya ciri-ciri ini nampak jelas bila umur budak dah 4 tahun.
Bile awal2 kita mungkin tak jangka anak kita akan ada ciri autistik kerana perkembangan kanak2 itu kan berbeza.

Walaupun kita tengok video tuh, and dapat merasakan baby kita ada ciri-ciri tersebut. tetapi pendapat beberapa org yang pakar utk diagnose masih diperlukan.

So maknanya tak perlu risau sangat. risau sikit-sikit je

yang paling penting, kita kene teruskan berdoa tidak kira anak kita mcm mane pun. Agar dia menjadi aset utk kita di akhirat kelak.

Ye ye memang sedih bile kita anak kita diagnose ada ciri-ciri autism...walaupun bukan yang level teruk, peringkat mild....tapi perkembangan anak kita pasti ada beza yang jelas dengan kanak-kanak normal.

Oooh memang kene cerita bagaimana imran yang diagnose ADHD yang kini baru masuk Darjah 1 sekolah biasa. bagaimana kami manage anak kami. mungkin ada pembaca blog ni boleh story sikit bagaimana mereka handle anak mereka yang ada ciri autism even peringkat mild.

Nih link video tuh

http://www.essentialbaby.com.au/toddler/toddler-health/what-autism-looks-like-in-toddlers-video-20140117-30yff.html

 Bila tengok video tuh, terdetik, alamak....takkan Addeen pun ......
segera berdoa, yang baik2 utk Addeen





Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...