Anak-anak ke sekolah di musim salji

La ni anak-anak dah start cuti x-mas and new year
la ni juga midlands tidak dilanda snow
bestnyeeeeee
cuma frost aje
haih, mcm mane nak pi shopping sakan masa boxing day nanti
oooh nasib baik kami hanya nak bershopping sakan di midlands sahaja
tapi lepaih tuh nak jalan-jalan window shopping di london
mcm mane lah nanti
dengan la ni tube and train byk stranded
jalan raya pula tebal ngan snow
uuuuuuish
harapnya masa kami pergi tuh keadaan di london semakin reda lah ye

ok berbalik semula pada tajuk entry
mari kita layan gambar-gambar anak2 nak ke sekolah masa snowing lebat 

selalu guna stroller berkembar nih
papa lah yang rajin guna
ibu malaih, hanta anak sorong beskal je

terlindung skit mereka daripada kesejukan snow
tapi......

nak menolak mereka yang berat total 40 kg
berpeluh jugak 
and bahaya juga kerana jalan licin
skit-sikit tayar tuh nak gi hala ke jalan raya 
kene hati-hati 

dahle kereta laju je 
time snow lagi tak nampak pedestrian
tapi yang menariknye adalah
pemandangan di sekitar

terasa sungguh putih (mmg putih pun hehe)
terasa mcm berada di kutub utara 
alah mcm dokumentari tuh
ada beruang kutub
ada 'pingu'
kerana suasananya sungguh berbeza 
dengan halaman rumah yang putih gebu

sampai kasut stokin pun tenggelam basah sume
memang akan kami rindui bile balik for good nanti kan



2 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

jelesssss larr..rasa mcm nak ddk sana jer..aihh tlg lar saya huahuahua...

pearl berkata...

pinky momma> hahahaha nadia, meh la kita tukar ye, dikala sejuk nih kami rindukan cuaca panas di malaysia sana

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog