ibarat pertama kali naik kapal terbang?

Seronok melihat pengalaman anak-anak ku naik kapal terbang
ibarat kali pertama
pasti mereka tak ingat yang mereka pernah naik kapal terbang
masa kakak (setahun ++) imran baby - flight ke KT
masa kakak (setahun ++) imran baby - flight ke london
masa kakak (3 thn) imran (2 thn) flight emirate ke dubai - kuala lumpur (return)
tapi masa nih mereka kecik lagi
mesti tak ingat dah

skrang dah besar
kakak umur 4++
adik umur 3 ++
dah tahu ape itu flight
masa dalam flight kemain diorang le yang paling bising
bile flight belum jalan sibuk tanye
when the flight is going to fly
why the flight is not moving
mereka la yang paling kecoh


suka sangat masa flight tengah bergerak di landasan
suke sangat la mereka
tetapi bile flight dah start untuk terbang
reaksi kakak ok je
cuma dia kate her ears sakit aje
tapppppi adik imran....


















----



berbungkus dgn selimut kesayangan dia
hahaha
dia takut dengar deruman bunyi kapal terbang
imran memang penakut
kelaka betul ibu tengok dia time tuh
takut2 pun siap silang kaki lak tuh
mesti dalam selimut tuh hero ibu isap jari nih
lama kelamaan tertido dia
sampai lah tiba ke destinasi
nasib sekejap je (1 jam)

mari kita tengok aksi mereka sebelum departure
awal-awal pagi lagi dah kene bangun
pukul 5 pagi dah sampai airport
dah le time tuh sejuk beku sbb snowing

hero ibu dgn selimut busuknye (yg memang busuk!)

mcm airasia juga ..budget airlines
bile dah sampai ke destinasi....
baru tahu diorang ada dwi bahasa rupenye

and part jalan atas flat escalator nih le anak2 suke kan....

then aksi mereka masa nak bertolak balik pula...

masa di airport
tengah queue kat gate
kesian imran
masa nih kitorang tergesa-gesa
stroller pun tak bukak
then terpaksa lah dia jalan kaki
habih terpaksa lah dia berlari2 untuk menyamakan langkah kaki ibu ibu
termengah-mengah dia berjalan
beberapa kali juga dia dok duduk kat lantai
sebab imran nih dah terbiasa duduk stroller
so tak fit beno lah bile suruh berjalan laju
alahai hero ibu nih!
tuh baru sikit
takleh jadi atlet  mcm ibu lah nampaknye
ibu jadi olahragawati tau dulu!
(nih mesti ikut gene papa nih..kehkehkeh)

and masa dalam flight....

putih je kat bawah tuh
kerana dua-dua negara diselaputi salji tebal!




sekian...
mcm mane pula keletah anak-anak anda naik kapal terbang pulak?
mesti menjadi kenangan manis kan....

3 comments:

ibuayahdamia berkata...

untung anak2 zaman sekarang, kecik3 lagi dah naik flight...ayyunie 1st time naik masa umur 5 bulan..so tido jer lah..aleesya takut2 sikit..hehe

PaPa..MaMa..everlasting L.O.V.E =) berkata...

beshnye jln2..huhu..btw u tinggal sana ke or travel? my eldest klu naik flight asyik lapar je..xpaham tul..yg adik sbb kecik lg kan so tido dgn aman..dh bsr nnt mau ber-otomen ngn abg dia..

pearl berkata...

ayu> lepaih nih masuk kapal terbang mesti becok dua beradik.. hehe

nadia> saya tinggal sini (belajar) temporary utk 3.5 tahun sahaja. Wah lapar dalam flight, kene bawak jajan le nampaknye kan... jika nak berotomen tuh nampak nye kene pisah seat mereka jauh-jauh..huhuhu

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog