Woolworths call us again

Notes utk papa: Thanks abang for the very busy weekend. Terima kasih daun keladi....

On the way back from leicester, me requested papa utk gi The Rushes shopping mall. Hajat nak pergi Woolworths sbb really crazy clearance sale. Bayangkan 50% off from the marked price. Mencari baju n seluar anak2 yang memang selalu shortage.

Mencari garment yang kurang 3 pound. Sbb bile 3 pound, nanti dapat off lagi 50%, so jadi 1.5 pound. Dapat jugak cekup t shirt ladybird n mickey harga sepound. Then dapat off 50%, jadi 50 pence je..kat malaysia mane nak dapat tshirt brand gitu dgn harga rm3.50 kan..

Dapat aa sorang 4 pasang utk celebrating raya.. Hmm nak raya jugak ke kat sini? huhuh..mcm takde intention utk beraya di sini. Mungkin boleh ikut raya mcm arab saudi, lepas solat raya, gi piknik bawah pokok..huhuh

Sambil2 tu mencari kasut utk dipakai masa nak gi school nanti. Sekali nampak boot cantik. Dah belek2, teliti betul...alamak..awat ada 3 bintik ni..mcm tak caya je, sbb first time nampak..siap check 2-3 kali lagi..huhuh...kelaka la pulak...aise...nak kene samak ni..geli...cepat2 gi carik toilet..nasib baik kat sebelah je..goli...tapi mcm cantik je kat 3 bintik tuh, sama je...mcm pattern yang ditekap dkt kasut je..huhuhuh.

Biasala, bila shopping dkt papa, mesti takleh lama-lama. So ada la hajat yang blum dibeli.. Nak beli jacket sejuk anak2. Marked price 5 pound. So nanti dapat off 50%, dapat 2.50 pound je. Mane nak dapat baju sejuk harga gitu selain dkt car boot. Tapi papa kate, mengkayakan woolworth je. But me think 'sometimes' my lovely children deserve for wearing new clothes. Not from car boot jer. That's why ibu kerja kan sayang...Tapi...it's really worth n crazy shopping there.

With their new clothes


Kakak aisyah launch her new clothes. Punye la tak sabar2 nak pakai. Siap tanggal baju n seluar sendiri nak pakai baju baru. Bile ibu kate kene mandi if nak pakai baju baru, then dia siap masuk bilik air sendiri nak mandi..adoooi.... then siap ambik baju baru adik iman, suh adik pun pakai jugak.

3 comments:

Rozamimi berkata...

Wani, syoknya dah beli baju raya untuk anak2 yer..Teringat aku masa zaman2 belajar dulu...waktu hari raya first tu ada experiment yang wajib hadir..end up raya pun serupa tak raya...mujur ada kengkawan malaysia kat sana...buat nasi empet..tapi takdelah semeriah kat mesia kan...

Lucy Lohan berkata...

ha..dh g suping tuh,kira dh tak ingt msia la tuh..oklah tuh..kan sonok duk UK byk sale..lg sonok duk belah england,sini,apa ada..tak byk.tgu christmas sale,sure tak ingt msia da..

sb tu dulu nasihat hafis jgn bwk bju byk2,sb sini murah2.kalau tak,rugi kg jerk.

nanti simpan duit utk christmas,boxing day sale,new year sale..lg gempak..

enjoy duk UK tau,jgn sedih2.

p/s..pow en hafis tu g bercuti kt europe next winter..tiket murah!!

fazilah:g berkata...

Kiut sangat anak ko Wani! Tak sabar nak pakai baju baru tu. Macam aku nbaru masuk sekolah rendah dulu la beli kasut sekolah, malam tido pun nak pakai.

Hari raya aku memang first day je raya. Lepas tu selalu dah busy, tak layan pun raya dah. Datang raya umah aku nanti Wani! Aku macam nak pi Lboro la kan raya ni jugak. Kawan aku Fara pun kat situ.

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...