Next wishlist: I want IGLU depan rumah!

Di kala ini bahagian selatan dan utara UK dilanda dgn snow yang begitu tebal
tetapi kami yang berada di tengah-tengah Midlands
tak kene tempias snow
best ke tak best ek?

best sebab tak perlu nak kikis sana kikis sini cermin kereta bile nak keluar
tak best sbb jelous tengok kawan kat London tuh siap buat IGLU lagi
hah memang tebal beno lah tuh if dapat buat IGLU
takpe takpe
next punye snow turun lebat
ibu target nak buat Iglu depan rumah
hehehe

memandangkan sini takde snow
dapat tengok gambar snow pun jadilah ye
mari kita layan aksi-aksi anakanda ku bermain snow di halaman rumah

betapa suka nye imran?


kakak chah main sikit-sikit je sbb dia tak tahan sejuk

imran leh yang paling syiok main

tapi main sorang-sorang lah


dulu masa pak usu mereka datang awal tahun adalah teman nak main baling-balin g snow
kali nih imran main baling- baling snow ngan ibu lah

sesambil tuh imran membuat explorasi
explore ape tuh?

explore air beku kat plat kereta papa
alah yang bentuk mcm stalagtit kat gua tuh
tapi nih kecik beno le
bende kecik mcm tuh pun dia boleh perasan kan

tuh dia nak tunjuk kat ibu bende yang dia jumpa
ada perasan tak yang mcm kaca tuh?
seronok kan melihat budak kecik membuat exploration sendiri!


4 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

u..jgn kata budak2 je suka nk main snow..ni haa mak budak lg xcited ngidam nk main snow..sayangnyer malaysia xado..huhu bile la dpt smpai ke sana..

pearl berkata...

bersyukur le sesangat kerana malaysia tiada snow. kalu tidak mesti bil lektrik mahal, kerana bil heater tinggi. nak mandi kene panaskan air. nak keringkan baju kene letak tepi heater. haih patutpun yang kene snow tuh mereka yang dikategori negara maju. Jika kat malaysia or indon mau ada yang mati kesejukan kerana tiada rumah/ rumah serba kekurangan. tapi nadia, sekali sekala datang utk main snow memang syiok. Takpe ada rezeki boleh main snow ngan anak2

~deashuQin~ berkata...

sonok nye diaa...

pearl berkata...

deashuqin> ada kawan main lagi bertambah seronok

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog