Her first school

Sekolah pertama aisyah
dipanggil Mel.lers Found.ation uni.ts and pri.mary school
Rasminya aisyah join sana masa bulan oktober 2009
masuk lewat sbb dia belum free diapers lagi
sepatutnye masuk bulan 6 haritu

Disana pengajaran lebih teratur
setiap minggu parents dibekalkan dgn salinan apa yang akan diajar pada minggu itu
lagu apa yang akan diajar
bentuk, warna, new words apa yang ditekankan
pernah juga ibu join 1/2 hour bersama ibu bapa lain
untuk experience sendiri bagaimana anak2 diajar
disekolah itu
school itu yang anjurkan

cuma tak bestnye
pasal teacher dia
sibuk asyik kate Do and Don't
takleh pakai training diapers lah
takleh mandikan aisyah sebelum pergi sekolah lah
and rules sekolah...
takleh hanta lambatlah
takleh ambil anak2 lambat lah
tapi ada satu kisah kelaka
ada satu masa, papa lewat ambil aisyah 20 minit
sbb papa tertido
kasihan aisyah tinggal sorang saja kanak2
habis kene minus merit aisyah

sbb skolah itu banyak songeh
ada satu ketika, lepas pulang bercuti dari Malaysia
kami cakap kat cikgu, aisyah nak berenti
sbb dia tak ready lagi
habis cikgu2 tuh pujuk papa
siap ambil gambar utk menunjukkan bukti aisyah gembira

tapi memang sejak balik malaysia
aisyah dah tak nangis bile pergi sekolah
sedangkan masa tengah holiday di Malaysia
statement 'tak nak pergi school' menjadi usikan
gundah gulana la aisyah bile kita sebut nak hanta dia gi skolah

dari Mellers aisyah dah pandai
warna yellow bile nampak lampu
blue bile nampak sky
round shape
nyanyi Happy birthday to you
Twinkle twinkle little star
tak wee dalam pants lagi bile di sekolah
bergaya ngan hair accessories
kenal anting2 and kuku cantik2

Nilah feveret teacher aisyah
namenye mrs john.son
ibu panggil teacher cantik..memang dia yang paling melaram aaa
no wonder aa aisyah pun ske melaram la nih
hehehe
teacher ni yang selalu pujuk aisyah masa her first days ke sekolah
setiap kali dia kene tinggal kat sekolah
teacher ini akan dukung dia time dia nangis
kadang-kadang aisyah carik teacher ni
bila sampai sekolah

suasana dalam sekolah
lupa nama cikgu sorang lagi ni
cikgu ni pun baik
dia selalu ajar part2 kreatif nih
ingat lagi hasil artwork aisyah yg pertama adalah membuat crown guna kertas

salinan apa yang diajar untuk minggu itu.. first week of february

Gate yg selalu diguna utk ke sekolah

Apa yang aisyah belaja masa hari last
Habis baju sekolah itu pun aisyah bawak balik
cikgu pakaikan baju lengan panjang sbb nak tampal all the numbers

sekolah baru mcm mane?
Hmmm setakat ini tiada significant improvement
teachers nye pula adalah muda-muda
mcm remaja baru lepas high school
tak seperti teachers di government funded school
yang memang ada nampak kredibiliti teachers
harapnya adalah improvement nanti!


0 comments:

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...