End of year di kota london

Entry tertunda seterusnya
28 dec 2009
belum jadi pekasam lagi nih
kisah kami jalan-jalan ke london
waktu tuh tengah new year sales
sbb dah borong habih masa boxing day last week nye
so takde la shopping ape masa kat london nih
cuma jalan-jalan pergi ke hotspot wajib bile datang ke london

sebenarnya untuk pergi ada seminar dgn bos mesia
di malaysian hall

kami bermalam di travelodge hearthrow


kami tak claim kat bos pun perjalanan kami nih yee..
so awal-awal lagi naik train and tube ke kota london
first station adalah Osterley


aisyah yang semakin pandai memberikan pose menarik
mane le dia belajar?

sampai-sampai disana kira dah lewat
and ruang seminar bawah tanah yang kecik tuh penuh dgn staf cb lain
ada yang bawah anak-anak mcm kami
alhamdulilah aisyah imran takde la buat bising
diorang tido je..
tapi ada seorang anak orang lain (seorang shj tau!) yang tidak selesa dalam ruang sempit tuh
dan ngupenye ada mereka-mereka yang tidak suke dgr budak seorang tuh menangis
kami tak kisah dgn adenye anak2 dalam seminar tuh
kerana anak2 yang lain well behave aje...
yela.. yang bawak anak tuh mesti kedua-dua nya belajar
dah katenye staf kene datang
anak2 nak letak mane kan?
so kene la angkut sekali
paham2 je la... tau la orang yang komplen tuh takde anak
takpun ada orang yang boleh jaga


lain kali kalu kene panggil meeting lagi
memang sah2 kami takkan datang lagi
memang meeting seterusnya dalam bulan january ke february ritu kami tak datang
sbb baru je rasanya pergi, malas aa nak pergi lagi
and sbb tak berkenan jugak dgn
warning kanak2 tak dibenarkan masuk
so kami yang dua-dua belajar
maksudnya terus dikecualikan utk datang la ye
lagi satu... sbb tak berapa suke dgn ayat
yang dikeluarkan
please make sure anak/bini/suami/ mak/bapak tIdak berada dalam bilik perjumpaan tu nanti. hanya staf dibenarkan masuk!
bini? mak bapak? sungguh tidak sesuai digunakan utk jemputan ke meeting
then yang dua-dua belajar ni, dua-dua bukan staf ke?


lagipun input nye tak seberapa
penat perjalanan je yang lebih
ingatkan ada la staf admin lain yang ikut
sbb nak tanye kemusyiklan kepada mereka
tapi rupenye big bos je yang datang
habih... buat penat je kami datang jauh
sbb tak kesampaian hajat
setakat nak dengar slide2 tersebut
copy and distribute dalam email pun dah cukup
takpun buat virtual conference pun dah ok
ingatkan leh consultation
ngupenye lepas habih ceramah
sume orang blah
haih....

ni gambar selepas ceramah
kakak yang suke menyanyi
atas pentas
no stage fright heh!

masa kt sana dapat aa jumpa kawan-kawan papa
ni haris staf cb di france... datang ke london utk jalan2
ni lak kawan-kawan sefakulti dgn papa..study di imperial and cambrige

lepas makan-makan melepaskan ngindu dgn sambal petai udang di malaysian hall
kami meneruskan perjalanan ke oxford street
dari malaysian hall nak ke sana kami naik tube nih
On the way nak ke tube station ni
kami singgah dulu ke subway halal
tempat feveret kami
betul2 dpn bayswater station
dan tetiba jumpa pulak kedai jual souvenir yang murah
di sepanjang jalan nak ke queenways tuh
ada berderet kedai souvenir
tapi kedai yang ni special sikit
siap tulis lagi kat depan kedai
dalam bahasa melayu tau
'kepada pelancong dari malaysia, sila tanya dikaunter utk mendapat diskaun'
waaah.. ape lagi, kami pun beli la fridge magnet and t-shirt london
banyak jugak memborong
dah murah
memang paling murah setakat ini yang pernah dijumpa
kedai ni sederet dgn subway menghala ke queensway tube station tau
depan kedai tunggu ibu shopping
depan kedai...

then sampai lah ke oxford street
naik tube
boleh juga naik bus
tapi kami taktau bus no berapa

Oxford street nih merupakan
Europe's busiest shopping street
punye la panjang oxford street ni
and berderet2 kedai-kedai
dah le time sales
punya la ramai oraaaang
deretan kedai yang banyak
jalan yang sungguh panjang
penat2 ber window shopping
singgah berehat di coffee shop
masa duduk kat sini
kemain imran melambai2 mereka yang dalam bus
ada jugak yang melambai balik kat imran
kelaka betul
tengok imran tuh.. dari jauh melambai2
tapi if org tuh datang kat dia
terus menyorok belakang kita
huahauah
then sampailah ke station ni

untuk ke destinasi seterusnya iaitu
Harrodsssssssss
tengah sales time tuh
dapat aa tengok keadaan dalam harrods yang femes nih
sejak remaja dulu tahun 1996
dapat tengok dari atas bas.. dari luar je
kali ni anak dah 2
dapat masuk pulak ye
dapat jugak bertemu dgn atuk doddy ni yeh
dan membeli barang2 harrods sebagai cenderamata
perfume kat harrods time sale murah eh
akhirnya dapat jumpa dgn perfume yang bau nye aku suke
versace bright crystal
sbb aku tak suke bau yang terlampau wangi
pening kepala
sebenarnye aku mencarik versace baby blue jeans
sedap baunye mcm baby
taktaula ada jual lagi ke tak sebb keluaran tahun 1996

suasana dalam harrods time sales


if time tak sales, taktau aa if ramai jugak umat manusia dalam ni
yela..barang nye mahal sampai berjuta pun ada
if tak sales, taktau aa if kami nak masuk ke tak
heheheh
seterusnya, masa untuk pulang
di Knightbridge station, station yang paling dkt dgn harrods


dalam tube

sehari suntuk window shopping di kota london ini
tidak tercapai tanpa kerjasama daripada
mr hafis izran

terima kasih ye abang
sudi bawak kami jalan-jalan
walaupun tengah sesak dgn ramai orang

terima kasih daun keladi,
sungguh tak sangka sungguh sporting abang ni,
sebab itu nak pasang hajat lagi
tahun ni nye boxing day kita datang lagi... ,


ye...bolehkan ..hehehe

0 comments:

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...