Boxing Day


Boxing Day
bile pulak ni ye
ape lagi.. kisah cencaluk la ye
(alamak teringat cencaluk dalam kotak tak makan lagi..hehe)
Boxing day lepas xmas la ye
26 Dec 2009
3 bulan dah
hehehe

nak cerita ni
boxing day kami ke designer outlet Junct 28 shj
org lain pergi ke designer out lagi besar and lagi byk barang branded
mcm Zara, Gucci dekat
london, york, bicester
tapi
kami ke tempat biasa2 je
outlet tak banyak berbanding the bigger outlet ones
yang bestnye tak ramai org masa kami datang
agaknye sbb awal lagi kot
sbb nak balik cepat nak kejar asar
org lain sume solat zohor dulu

best jugak datang awal
dalam kul 10 dah sampai
dapat aa bershopping dgn tenang ek
memang time boxing day
sehari ni, harga memang jatuh
satu negara lak tuh
alahai, dah tak sempat nak pergi tempat lain
sbb masa siang yang pendek

tapi kami singgah jugak kat riverside retail park
dekat dgn uni lepas solat asar
singgah ke kedai NEXT
kedai ni kira kedai baju branded UK
ya Allah memang terkejut giler
sbb waktu tuh rasanya lagi 1/2 jam kedai baju tuh nak tutup
tapi masih ada orang lagi
cuma takde berhimpit2 la
punya la terkejut
sbb kedai baju tuh



mcm kene ROMPAK
huahauhauah
habis licin sume baju kat rak
tinggal sikit je yang tinggal
dapat jugak aa ibu kebas beberapa baju
cuma yela dah habis waktu
org lain dah kebas yang cantik2
yang tinggal yang so-so je
dapat aa beli beberapa helai

tapi tengok ada customer tuh
main sambar je ape yang ada kat rak
habis sume dia nak angkut
takde memilih langsung
huahauhaua
itulah penangan boxing day
bila sume barang2 tak kisah branded ke takde brand ke
sume jatuh dgn giler2 punya

teringat printer yang baru kami beli
waktu tuh belum boxing day lagi
printer wireless
so satu rumah boleh print dimana2 sahaja berada
beli time tuh dalam 70 pound - rm420
tapi time boxing day, jatuh sampai 30 pound - rm120
terkedu je la
boleh buat ape pun kan
hehehehe.....

mari kita tengok gambar masa tuh...


anak-anak lak bagus je ikut ibu papa shopping
takde meragam
kakak lak sibuk nak pilih baju sendiri
alahai...
bagus adik share chocolate dgn kakak

dan sebab anak-anak well behave melayan ibu shopping
ibu melayan hasrat mereka (kakak je yang nak, imran nak lompat turun je)
naik bende ni....



dan hasil menjala di sini
apa yang kami dapat adalah....

kasut impian ibu utk imran.. hehehe kasut clarks lip lap lip lap
nak carik kasut gegirl ada lampu gak, tapi takde lak kat situ
untuk ingatan masa depan = 15pound

jeans levis utk pak andak and beg adidas utk uncle

clarks boots utk ibu

nihle sweater gap yang kakak aisyah pilih... 4 pound
nak gi school kene pakai sweater dalam time winter nih

bila dah dekat sini, nilai pound tuh dah nampak mcm nilai ringgit..so 4 pound nampak mcm rm4
15 pound nampak mcm rm15
sbb yela dapat duit pun dalam nilai pound kan
berbeze betul dgn kisah masa awal2 datang ke bumi UK nih
poundphobia.. hehehe
tak caya, cuba baca entry2 awal blog nih

tata...

0 comments:

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...