Resepi siap PhD in 3 years

Nih tips daripada Dr Ary
yang berjaya menyiapkan PhD termasuk attend viva dalam tempoh 3 tahun
beruntung lah kak ary takyah susah payah nak extend visa dsb

Tips nye 

1. Konsisten - minimum 4 jam sehari (nih imply untuk phases year 1 and year 2)- make sure target a day tercapai walaupun low quality. 
2. Tapi masa phase writing up - memang devoted the whole waktu duduk depan komputer 
start keje lepas subuh sampai waktu makan sambung balik sampai kul 8 then rehat tido then tengah malam sambung lagi... memang kene workaholic
3. Dia buat kerje kat rumah - pergi school hanya untuk discussion dsb
4. Finally ' Quote drpd ucapannye setelah tiba di Malaysia

Kerja keras, kecekalan, semangat, keyakinan, sokongan keluarga, 
sahabat2, penyelia & doa  ----> resepi PhD nye


2 comments:

: anna : berkata...

wanie... u can do it!!! eheheheh
ko dah brp thn ber PhD tu ek?

wani berkata...

thank you na... aku dah masuk tahun 3 dah... uuuuik takut sungguh... terasa mcm nak balik semula ke tahun lepas je.... scaryyyyy

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog