koleksi fridge magnet ku

sejak duduk england nih le baru berjinak-jinak mengumpul 
sbb nampak mcm cantik je kan
ditambah pula dgn betapa mudahnya nak mendapatkan fridge magnet yang menarik
bile gi tempat-tempat menarik (if tak menarik pun) ada dijual FM untuk tempat tersebut
so koleksi ku ini kebanyakkannya (most of them) adalah tempat- tempat yang pernah aku  visit la ye


ada juga FM si Bella ngan Edward jugak
(yele, aku kan peminat cerita itu)
tuh yang besar gedabak tuh
sebenarnye boleh ceraikan into pieces
tapi mcm sayang le pulak kan

FM bears tuh pulak feveret imran
kemain dia menyusun-nyusun bear tuh
kejap keatas le kejap ke bawah le
kreatif jugak anak kecil ku itu

 yang bentuk kapal terbang tuh FM emirates 
aku beli masa transit kat dubai tahun lepas

feveret aku pulak adalah FM scotland pipe tuh
ala yang berkain tartan merah itu
bile aku boring2 je kat peti sejuk tuh
aku tekan button
then dengarlah pipe tuh play one of the music
Mc clain music (if tak silap namenye)
hehehe takde kerje kan namenye!

dah nak penuh peti sejuk nih ditempeknye
aku ingat nak buat satu frame magnet nak letak kat ruang tamu di rumah Malaysia nanti
yele, takkan nak tempek kat peti ais je kan
setiap tempat aku pergi, bende pertama aku carik adalah FM nih le
bukan setakat sebijik, sampai 2-3 bijik jugak aku angkut if membeli FM kat satu2 tempat tuh
sbb menarik jeeee kan coraknye
sampaikan hubby ku dah memahami minat ku ini
tapi minatku hanya FM yang related dgn places la ye
sbb if tengok kat blog blog pengumpul FM tegar, mcm2 jenis, mcm2 corak FM yang mereka kumpul
sampai berjual beli gitu

sebenarnya entry ini ada berkaitan dgn hajat member ku HANA
ko nak FM ape? lokasi mane?
standard harga FM nih yang paling murah kat every places aku jumpa sebijik rm10
tapi FM london aku jumpa kedai bagi diskaun kat malaysian dapat aaa 6 ketul = £5 (rm25)
maknanya seketul dapat aa rm4 (tapi tuh FM london lah ye)

1 comments:

: anna : berkata...

sama la kiter....
ehehehe.. aku pun kalu ke mana2 tk dapat benda lain pun tk per.. asalkna FM ado...
aku kalu bleh nk FM tu menggambarkan tmpt tuh... cth mcm london tu ada gambar bas, ok la...
kalu kat venice gambar sampan menyusuri sungai tuh.......
aku mmg teringinnn banget nak ke sana... tp ntah biler.. ahahahaa....
ko beli jer la kalu ada yang menarik tertarik tuh... asalkan tmpt lain2.... mu bagi aku nanti blk mesia pun tak per....

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog