Jalan-Jalan university ibu

hari sabtu ritu
ada games antara students malaysian
daripada pelbagai-bagai university kat uk nih
anjuran persatuan malaysia kat university ku ini
kira acara tahunan aaa
most of the games yang join adalah adik-adik undergraduate

yang best time tuh
adalah jualan makan-makan makanan malaysia
byk gerai dibuka
penjual nya ada dari sini dan dari daerah lain juga
sapa yang menjual, memang masyuk aaaa
memang untung

harga nya pun ikut harga malaysia
if nasi lemak kat malaysia rm1.50 kat sini £1.50
so kali 5 la ye if nak convert
so target ibu adalah nak carik makanan yang ibu 'tak berapa rajin' nak masak
memandangkan kitorang datang kire dah lewat
byk makanan dah sold out
datang lambat, sedangkan rumah dekat je bebeno
dapat aa ibu merasa
cendol
kueh 'india' (taktau aa kueh ape nih, tapi memang feveret ibu if gi pasar malam masa kecik2 dulu)
keropok lekor (alahai, time tengah tulih nih mcm teringi nak makan lagi... kene buat le nampaknye tuh)
yele sbb dah terpikir mesti nak kene buat (bukan ada org jual pun)
pernah ritu hubby ku TER mention alangkah bagus if lepak kedai mamak (sini pakistan aa) ada jual rojak
habih ko, terliur jugak aku time tuh...
terpaksa la ibu masak rojak
bukan kerana en suami suruh
tapi anak tekak ibu nih teringin nak makan
sonang aje sebenarnye
tapi kueh kacang nye tak menepati rasa seperti di kedai Ayub itu
hahahaha
 
 

jalan feveret

dalam building persatuan pelajar

1 comments:

: anna : berkata...

nape ko tak berniaga jugak...
cream puff ker.... cis!kek ker?
ko kan dah terror.... ahaaaa.......... ko kan terrer buat kuah kacang mama ko tuh...

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog