Alahai Imran

Imran bersama Pak Andaknya...

Sejak Imran baru-baru lahir, muke imran memang sebijik mcm muka Pak Andaknya. Makin besar, makin tak nampak dah sama... tapi perangai nye ada yang sama.... iaitu mengikut jejak langkah Pak Andak tido tak kisah kat mane.. Masa kecik2 dulu, Pak Andak penah tido time tgh duduk kat atas basikal... nasib baik la basikal tuh disandarkan di tepi dinding.. tapi boleh pulak tido time tuh... time nak gi skolah rasanye..

La ni Imran lak mengikut jejak langkahnya.

Masa kecik2 dulu, Imran penah merangkak... tgh syok tengok dia merangkak, sekali ibu tgk dia berhenti.. lama lak tuh.... sekali datang dekat, gi check... awat la tetiba stop pulak.. rupenye tgk tido dalam keadaan merangkak dgn kepala disandarkan dkt kereta mainan kakak....

Bile dah besar ni pulak.. boleh pulak dia tido sambil duduk.....

Gambar Imran tido sambil duduk... bile disua selimut busuknye baru la dia pandai nak landing....

Then tadi, boleh pulak dia tido time mulut penuh kunyah ayam.. huahauha... time tuh ibu tgh makan, dia sibuk nak meriba, dgn tangan pegang ayam, tak kasi orang ambik, dia boleh tido sambil duduk.... then bile papa mintak ayam tuh, dia tak bagi....dalam2 tak bagi tuh, tetiba je dia senyap... tido balik rupenye.. alahai Iman.....

Gambar Imran tido sambil duduk bersama selimut busuknye... papa ambil masa imran dimasukkan dalam baby cot (menjadi tempat simpanan barang2 pulak) sbb papa nak solat, iman suke kain jenis thermal tuh yang kalu kat malaysia memang tak berminat nak pakai sbb panas, rimas...

1 comments:

::Umi Sufira:: berkata...

Alahai! Comelnya Imran tido sambil duduk..huhuhu..

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...