Dari sekolah jadi academy

academy ?
terbayang mcm Akademi Fantasia kan
hehe 
sekolah kak chah nih, terpilih menjadi salah satu dari 4 sekolah di notts nih menjadi academy
so dah tak guna school kat nama skolah
guna academy

dapat sweater free and beg free 
mcm AF, dapat beg tolak free kan ? 
hehe
 
 

sekolah dia kire jadi mcm sekolah percubaan utk testing modul baru kot
so kemain cikgu-cikgu mengajar anak2 murid dengan lebih dedikasi

ritu aku report kat buku laporan reading aisyah
yang aku takpandai nak aja dia letter sound
mcm C .. cha cha
M sebut mmmmmm
aku mane le tau
sebb dulu mane de belajar phonic kat sekolah kan kita
tuh ok lagi, aku konfius bile bunyi letter kat tengah-tengah, and hujung2
mcm mane nak bunyi kan
yele sbb diorang baca english nih base on letter sound kan
kite dulu?
eeeer 

6 comments:

Oyis berkata...

hebat nya sekolah dia! naik taraf gitu... hehe..

tu la, sekolah sini sibuk ajar phonics. x brp jelas sgt, dan rasanya aisyah pon kecik lg nak faham betul2 mengeja, so go with the flow je la. takut dia confuse pon ye jg, rasa malas nak ajar CAT = KET (kucing). sbb nnt dia balik msia nak kena ajar balik CAT=CHAT (paint)

tuan rumah berkata...

Oyis> ingatkan saya sorang je blur2 dengan phonics nih. :p tuhle mesti diorang confius bile balik malaysia nak baca rumi, sbb kita sebut sebijik2 ikut huruf kan... makin konfius le nanti..

NormaLiza Mah berkata...

hai...
header tu di mana ya?? nice place...

singgah usha entry usha iklan. sama2 tmbh tabung blog.
salam singgah.

tuanrumah berkata...

normalizah> tempat tuh kat St Michael's Mount, Cornwall, penghujung pulau england.

e.l.i.z.@ berkata...

wowieee syioknya sekolah dia...
haah skang pesen cenggitu plak cara membaca..kalu kt smart reader, huruf c bunyi Kh (bunyi dlm anak tekak) tp budak² sebut 'ke' je hihi

tuanrumah berkata...

eliza> bagus lah tuh if malaysia pun ikut ajar phonic gak. harapnye cikgu kat skolah pun ajar english guna phonic gak. hehe

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...