bye bye 017-7874173


sedih dan terkilan sungguh
after 11 years guna nombor tu
kerana terlupa nak top up
 sebulan yang lepas
nombor tuh dah expired automatically and dijual kembali ke pasaran
sedihnya
sbb dah lama guna kan nombor tuh
org hotlink pun kate tak leh nak diselamatkan dah
sbb mereka tak pegang dah nombor tu
nombor tuh berharga
kerana beli masa first-time ada handset, hujung 2000
beli pakai duit sendiri sim card tuh
nombor tuh masa company ADAM lagi tau
beli sbb dah free sms texting unlimited
so boleh msg ke any number adam free
kan waktu zaman tuh, if nak sms other nombor, tak boleh kan
kene guna proxy ape tah...
then tak lama lepas tuh baru diorg allow sms texting other number
kuno betul kan
tapi tuh le kite berpengalaman experience hidup tanpa handset
handset time tuh semua gedabak2
handset kecik sume mahal kan..ala yang motorola tuh
huhu
then masa tahun 2000 baru start keluar handset kecik2 quite murah kan. tak murah sangat laa
dalam rm800 gak kan

berbalik pada nombor
memang sedih nyee
nombor tuh le diguna masa nak msg ngan pakwe lama
msg free ke adam kan
sume nye main msg jee
then bile dah tunang, kawin nombor tuh le diguna untuk call suami
and suami pun call kite
tapi nombor tuh tak sempat guna utk anak2 i ni call ibu dia
yele waktu kat malaysia budak2 ni baby lagi kan
nombor tuh ada history tersendiri
mungkin if bf and husband tuh org lain, nombor tuh boleh dibuang ke tong sampah
tapi sbb dua-dua tuh org yang sama
sbb memang ada harga disitu
yang paling terkilan ada balance rm100 dalam prepaid tuh
sedihnnya
terkilan
and utk menyedapkan hati
let's mulakan dengan nombor baru bila kembali ke malaysia nanti
and nombor baru tuh biar husband yang beli
biar ada specialty disitu kan
tutup buku lama
bukak buku baru
bye-bye nombor kesayangan ku
** I can't believe I have to say this !
sob sob sob

4 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

waniiiiiiiiiii..kita sama...no yang lama since dari ada boyfriend, pastu tunang, then kahwin, and ada anak..

cuma aku bernasib baik sikit dari ko sebab aleesya + ayyunie masih lagi guna no tu utk call aku..hehehe..

memang berharga sangat2..bagi org lain may be cakap "alah, apa susah beli jerlah no baru"...tapi bagi kita no yang dah guna hampir 10++ tahun tu, pasti ada sentimentalnya sendiri kan..

tak pa, utk kes ko ni, say good bye jer lah..nanti balik malaysia beli no baru yang cun cun punya no..hehe

p/s: Teringat dulu jenama ADAM kan...

tuanrumah berkata...

best lah ayu, pada yang memahami memang akan paham betapa berharganya kan.... untung ko still ada nombor 'bersejarah' tuh... memang legend laah sampai anak call pun guna no tuh. aku, kene start nombor baru balik lah, tak bessstnye..kene start sejarah balik...
nasib suami aku nye nombor selamat, ada lagi, dia punye lagi legend sbb dia ada handset lebih lama dari aku.. hehehe

e.l.i.z.@ berkata...

larrrr uols ni best fren ke???

haah la dulu ADAM..mmg free pun time tu.....eli suka tukar no sbb byk BF :P

sampaikan kawan pun save 4,5 no eli haha tp skang menten no yg sama ..

jgn sedih lg ok..nnt beli no baru, yg sama no ngan hubi..lg best ;)

tuanrumah berkata...

eliza> hehehe terima kasih. byk beno nombor tuh. tuhle lepas nih nak cari nombor yang very very special lah. (utk hilang rasa terkilan huhuh)

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...