Keletah Imran

Situasi 1:

Imran merengek-rengek datang kat ibu yang duduk kat sofa lepas dia bosan tengok kartun

Ibu: Iman, gi ambil botol susu iman tu

Iman pusing belakang, dan menuju ke tempat botol susu yg jatuh kat atas carpet 100 meter oppps... anakku belum pandai lari pecut 100 meter mcm ibu.. hanya berjalan terkedek-kedek 100 cm sahaja.....daripada ibu

Iman pergi kutip botol susu yang dimaksudkan, dan dengan tersengih-sengih pusing balik ke arah ibu dan bagi ibu botol susu yang ibu request itu.

Ibu and papa: waaaaaaaaaaaaaaaaa ( Iman dah pandai mengikut arahan rupenye)

Ibu: Dah besar anak ibu ni.

Papa: Iman, meh sini naik atas papa

Iman dengan bersungguh-sungguh memanjat sofa yang tinggi separuh daripadanya untuk berusaha duduk di atas papa seperti yang papa request.

Ibu and Papa: Pandai daaah iman nii...

Situasi 2:

Iman tak selesa kerana ada stool dalam pampers yang dipakainya

Ibu pergi membasuhnya

Ibu: OK iman, sayang ibu sbb ibu dah basuh yak iman

Iman menganga mulutnya besar2 utk mencium pipi ibu sambil air liurnya meleleh... huahauha

Situasi 3:

Semasa beraya di rumah uncle midon

Iman begitu gembira melihat 'anak' uncle midon. Iman begitu suke untuk mengejarnya. Tetiba sahaja, ibu oopps... (chucky ko jadi proof reader aku)...Iman menukar aksi daripada berjalan dgn merangkak ke dapur. Ibu pun pelik. Buat ape pulak Iman merangkak sedangkan memang jarang nampak dia merangkak sejak pandai jalan walaupun terkedek-kedek. 

Dengan bersemangat, dia merangkak sampai la ke hujung dapur tuan rumah dan berjaya menangkap 'anak' uncle midon itu.
Habis cabut bulu ' anak' uncle midon itu dan 'anak itu' rasa fobia dan menyorok dibawah meja sahaja.

kenapa Iman suke beno mengejar 'anak' uncle midon (i.e kucing yang berbulu lebat dan bersaiz besar dan taktahan panas, kene duduk dalam air cond...huahau... kucing sini berpeluh if kene matahari.. dan besarnya ada saiz Imran)

1. Kerana saiz Iman sama besor dgn saiz kucing kat UK ni.. esp. if Imran merangkak.. memang sama saiz.. mungkin Imran pikir tuh kawan dia sbb 'sebaya'.. huhauaha

3 comments:

::Umi Sufira:: berkata...

Wani, situasi 2 tuh sama ngan Sufia lah..dia da pandai kiss..kalu kiss tuh sambil mulut basah2 tuh kiss kita kan..hihi..

chucky berkata...

ko gile ke?anak ko amek botol susu 100m dari ko,hahahaha,tu jarak lari pecut beb.

lagi satu,"ibu meagkak" ayat situasi 3,gile ko,ko yang meangkak?kan anak ko,
hehehhe

bikin aku eawe laaa

wani berkata...

huahau.. chucky..pandai aje ko detect meter and cm tuh ye... sebenarnye suami aku dah detect dah.. cm sepatutnye aku tulis..tak sempat nak betuikan..ko dah detect dulu.. memang mata helang la ngko ni chucky..huahauy

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...