London bridge is falling down.....

Akhirnya masa last visit ke london december ritu
dapat jugak visit 
london bridge yang selalu dok nyanyi masa di kindergarden dulu
london bridge is falling down
falling down falling down
sbb ape katenye falling down
mungkin sbb jambatan nih boleh dibukak tengah
untuk membolehkan laluan kapal
waaah teknologi zaman dolu pun boleh advance sebegini
eeeeeh kat malaysia, jambatan mane yang boleh main naik turun naik turun nih
ada sesapa tau ke?
jambatan pulau pinang boleh ke?

sebenarnye kalu ikut map tube station
nak gi tengok jambatan nih kene follow utk turun di tower london station
bukannya turun dekat london bridge station
sbb kalu turun kat london bridge station 
nanti sampai ke jambatan yang lain
bukan jambatan yang ada tower, yang femes ini
tanye adik dulu sebelum turun kat tube station 
sbb dia pernah pergi ke station yang satu lagi
memang jambatan london yg biasa-biasa aje
 


jambatan nih selalu jadi wall paper kat desktop papa 
yg i tengah guna nih le
wallpaper tuh tunjuk gambar tower london waktu malam
memang cantik
sbb line yang biru-biru kat jambatan tuh (nampak tak?) terpantul-pantul
sbb tuh memanggil-manggil je jambatan nih suruh kami datang
ahaks

seterusnya gambar atas jambatan
papa and imran tak naik atas jambatan
sbb imran tido dalam stroller
so ibu and kak chah je naik atas
menghayati jambatan yang femes ini
boleh naik ke atas tower yang tinggi tuh
beli tiket kat atas jambatan
punye le ramai orang

board ini menceritakan view apa yang boleh dilihat dari tengah-tengah jambatan
city hall
HMS belfast
kapal nih jadi ruang pameran dah
sejak tahun 1940 (kot) kapal nih dok lalu bawah london bridge nih
silalah baca ye...

terminal utk river cruise thames river

yey ingat lagi masa first visit ke london tahun 1996
memang ingat pernah gi lawat london bridge nih
apa yang diingat lepas turun dari bas 
lalu kat pokok-pokok tinggi nih
then dari pokok sini dah boleh nampak tower bridge yang femes nih
of course makin tinggi pokok nih
eh pokok, u masih ingat i lagi tak?
siap bergambar kenangan ngan pokok pulak
ahaks
nanti bile anak i dah besar
diorang belajar kat london ke
mesti pokok nih makin besar 
atau terbantut dah kot ahaks

1 comments:

~anna ~ berkata...

jambatan plg atas tu tokleh naik eh? bila la aku bleh pegi... huhuuh..........

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog