Snow makin tebal

Gambar ni masa snow lebat harini.... memang boleh tenggelam kaki if gi main kat backyard.. so harini, takde gi main snow.. tengok je kat tingkap.. hehe.. kalu wat snow man rini, memang boleh jadi bapak snowman... ritu wat jadi baby snowman je kan...


Hari ni, bangun pagi2 terkejut tgh view kat luar rumah sume putih melepak... even kat main road pun... fuuh... snow turun dgn lebatnye pada pagi2 buta...

Sbb semalam, snow tak turun... so byk yang dah melting..ingatkan hari isnin itulah last snow yang akan kami experience kat nottingham ni... sbb selasa snow dah tak turun.. tgk tasik yang membeku, sebahagiannya cair esp tempat2 itik berenang....then hari rabu, kami siap gi klinik lagi, untuk mendapatkan injection meningitis and MMR aisyah and imran.. kesian kene cucuk dua-dua belah kaki....

kakak aisyah seperti biasa akan menangis.. then bile time imran nak cucuk, kakak nampak jarum tuh, dia bertambah nangis, ingat dia kene cucuk lagi kot

imran lak nangis kene cucuk mcm kene cubit... kelaka adik nangis...

But hari ni, snow turun balik... n paling tebal turun...

Snow kat sini mcm banjir kat Malaysia.. kita satu disaster jugak kepada mereka...

Apa yang jadi time snow ni;

1. School akan tutup
2. Jalan digaramkan (tapi la ni diorang menghadapi kekurangan garam.. sbb snow turun berterusan.. agaknye diorang tak expect snow turun setebal 8 inci hari ni.. so garam dah byk habis stok... so diorang hanya gritting main road je)
3. Break tak leh pakai time snow ni esp jalan yang tak digaramkan.. otherwise, akan tergelincir.. so kene pakai gear rendah je
4. Byk orang tak kerje .. sbb snow turun... my supervisor pun tak datang esok, sbb katenye snow tebal kat rumah dia..PA dia pulak dah 4 hari tak keje..katenye keje dari rumah.. harharhar...

Yang ni gambar masa aku nak gi school hari selasa ritu...

Aktiviti yang tak best time snow.. kene bersihkan tingkap dulu sblm gerak... siap kene spray dulu baru leh clear tingkap.. xtvt yang tidak menyeronokkan.. gambar kecik2 tuh gambar sekitar Uni Notts time snow... fuhh... rasa mc dkt artik je.. nasib baik takde beruang kutub... yang picture last tuh, bukit depan school of geography in snow.

5 comments:

Fadzlina Nawi berkata...

Alamak wani, tak best nyer, mcm sejuk giler jer. Akak ingat time winter ni nak p main snow, tp pastu nak balik hari jer, sbb tak mo sejuk sgt.

kinomi berkata...

mana ko tau wani xde beruang kutub..ade tu celah2 snow..tggu timing baikk punya die muncul la nnt..heheh

best gak snow tebal2 camtu kan..xyah g keje..;p

::Umi Sufira:: berkata...

Aku pon tak suka time snow tebal..susah nak gerak sana sini...sejuk gila pastuh kulit over kering..spring aku sukalah..banyak bunga sakura cantik2..kekeke..

chucky berkata...

cube ko buat ABC
jgn lupe letak kacang ye

MamaSofif berkata...

cian aisyah n imran kena cucuk..diaorg xpelik ke tgk SNOW?kalo sofia mesti teruja ..n terus nk wat snowman..

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...