Salah tengok masa

Terlewat utk masuk kelas

Semalam aku ade keles CELE yang kene hadir. Dgn confident nye aku tahu start kul berapa bile my hubby tanye. Aku pun dg confident nye hanye check kelas kat mane je tanpa menghayati masa kelas.

Dengan bersemangat nye aku berjln kaki dari parking lakeside menuju ke Portland. Sepanjang perjalann kakiku itu, aku merenung jam... oooh , takpe ade lagi 30 minit....relax...

Ketika kakiku memanjat tangga utk memasuki portland building, terlintas 'kekonfiusan' didalam fikiranku... 'eh, if kelas start kul 11.30, so iaakan habis kul 1.00. Rasenye kelas habis kul 12.30'.

Dengan segeranya, aku mencapai hp ku utk mengakses wireless utk check masa... Tup..tup, sah.... aku dah lewat 30 minit...

Bile aku lalu depan kelas utk mengintai, alamak... penuh dgn orang... hmmmm
So dgn hampanya aku menuju ke School untuk mengisi perutku yang bertambah lapar akibat kekecewaan itu..

Alahai...awat lak boleh salah tgk jam... kan dah terlepas kelas...

Tercepat masuk kelas

Hari ni pulak, aku tercepat masuk kelas (kelas lain) pulak. Punye la aku sangka aku dah lewat, sampaikan aku minta hubby ku meng 'drop' aku betul2 kat portland building...

Bile sampai depan kelas, aku tgk ramai dah orang dalam kelas itu. Sebab dah pukul 2.00 (waktu kelas yang ku sangka bermula), dgn confident nye aku masuk ke dalam kelas and duduk di bahagian belakang sekali, sbb depan dah penuh.

Time aku nak duduk tuh, aku tgk banyak daaah mereka2 itu dah belaja... dalam fikiran ku (aiks, takkan aku tak terima notice kelas start awal kot)...

Sekali, cikgu itu bertanye (' R u in this class, we're going to finish the class at 2' ).. barulah terkial-kial aku untuk membuka semula hp ku utk check balik kelas pukul berapa...

Hahaha... macam mane la aku boleh sebegitu confident.. sbb cikgu yang sama mengajar utk kelas aku yang start 2.30 sepatutnye.. nasib baik cikgu itu coool, bile aku kate, aku nye kelas start kul 2.00 kot.. then dia kate...it's ok.. you can just sit there :)

Hehehehe... kelaka la pulak.. entah ape2 tah kan :P

3 comments:

faisyura berkata...

hehe wani... mcm berjanji janji lak... memula 30min lewat, pastu 30 awal.. hahah sakit perut aku gelak.. hehe...

::Umi Sufira:: berkata...

kekeke..lawaknya ko wani..siap buleh salah masa..:P

Ashin berkata...

apit hari2 masuk kelas lambat tada hal pon..haha

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...