Imran first birthday

Imran's birthday party

Imran first birthday coincided with Hari Raya Aidilfitri in UK. Our ramadhan boy whom was born on 30 september 2007, already 1 year old. He can just walk 6-7 steps forward. Climb the stairs. Turun katil. and try to use reverse method as how he turun dari katil utk turun tangga...wuaaa....merbahaya...but he don't succeed.

1 candle for Imran and 2 candles for kak cah

Everytime he tries that method utk turun tangga, ibu n papa cepat2 mematahkan rancangannya.. eeei pandai betul dia... nak wat pe turun tangga, takde sapa pun kat bawah tu laa ..imyan...

Aksi Imran tiup lilin..suke betol..tapi tak tertiup pun....angin tak cukup kuat

Anak kak zanah (arif and aqil) yang tiupkan..hehehe

Since his first birthday coincided with Hari Raya, me just prepared additional menu instead of Raya menu. I baked a chocolate cake and strawberry cup cakes for the birthday cakes. Then, I cooked kuah masalodeh, nasi jagung and grill BBQ chicken.

Kak Cah berjaya blow out the candle

The party ran as planned at about 5 o'clock. We just invite a few close friends since I am not expert in cooking for a big size of guests.

Kakak and her new 'baby' .
Since, she alwiz asked for that toy when see it at shopping mall (sejak dari Malaysia lagi), we just make her wish list come true as a birthday gift

Since Imran love book very much, we bought it as a birthday present for Imran (tak dapat tangkap gambar imran dgn hadiahnye kerana imran menepati jadual waktu tidurnya)

5 comments:

::Umi Sufira:: berkata...

wani, teringinnya makan masakan ko...yummy!

hawani berkata...

roza..aku pun teringin nak makan masakan ngko..teringat ikan kering yang ko jamu ritu..sini aku tgk ikan kering nye besar gedabak..n kering2 mcm U.L.A.R pun ada..terbantut aku nak membeli

faisyura berkata...

happy birthday imran! bestnyeee tgk kek tuu wani... ;P

hawani berkata...

baid..tak sesedap secret recipe cake..miss the almond choc cake, mango cake, cheese etc

Siti Rohana berkata...

happy besday imran...semoga menjadi anak yg soleh...best hadiah besday die...ct tak pernah kasi haris besday present...bawak mkn kat luar tu dah kire present...hahaha..cian haris..nanti lah...mama kasi hadiah baby sister yg haris selalu sebut2 nak tu....tunggu aje lah..hahahah.
btw..cun kek tu..sedap nye...hehehe

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...