Pemalas!

Wahai diriku,

Agreement sudah disign,
Duit dah guna wat shopping,
Progress mcm mane pulak?

Ape masalahnye?
Research context pun takleh nak siap
Sebab ape?
Sebab tak pandai nak karang ayat
Bih tuh orang lain tuh pandai sangat ke?
Diorang pun learn from their experience
Takde manenye dalam tempoh sekejap boleh menghasilkan sentence cantik sebegitu

Ape lagi masalah?
Tak pandai tulis omputeh
Bih tuh wat ape masuk uni omputeh?
Terpaksa
Bih tuh nak wat camne, Quit?
Dah terlewat, mane boleh.. byk ikatannye
So ape solutionnye
Tulis and tulis and keep going, tulis !
Hah, pandai pun jawab!

Ape lagi masalah?
Masalah paragraph tak berganjak2, asyik pikir mcm2 kene letak
So buatlah structure
Dah buat dah
Bih tuh?
Tak pandai nak wat ayat bunga-bunga
Sapa suruh letak bunga?
Sbb cantik
Tak penting tuh, yang penting mesej sampai
Yang penting, asalkan siap :)

3 comments:

Hafis+Wani+Melati+Imran+Family berkata...

Ibu sayang,
Tulis je Melayu dulu macam papa ni... boleh je goreng then translate la... bukan ada org tahu pun kita translate dari Malay... yang penting dapat idea dan banyak nak elaborate...

Nor Fadzlina Nawi berkata...

Ala wani kat tpt akak ada yg lg teruk, budak Siam, Cina semua. Last2 jd lawa jer thesis depa, eventho kena pakai editor dsbnya. Janji siap...U can do it!

kinomi berkata...

salam..

macik wanie..lama xjenguk blog ko nih. br naik from maternity leave la..heheh

nway, aku nk sampaikan salam 'mak' imran+aisyah..die rindu kat korang la tu..die try contact ko asik xdpt je..aku anta anak aku dkat2 area umah die. so kalu pegi blk amik anak tu lalu la dpan dkat umah die..

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...