Raya 2010

Alhamdulilah
tahun ini masih dapat merasa berpuasa di bulan Ramadhan
dan beraya Eid Fitri
turun berat badan kah aku? 
mcm tak aje.. huhuhu

tema raya tahun ni adalah Black
thanks to Uwan sbb gi beli and tempah set persalinan anak beranak
and thanks to Tok Mie sbb bawak baju nih ke UK last June ritu

Banyak jugak aku masak masa raya pertama
seperti biasa nasi impit
kuah kacanng, rendang
ada tambahan sate
and meehon soto with bergedil and ayam carik 


ada jugak kek yang buat sendiri
mula2 buat kek keju butter
tapi adake bantat
lepas bakar kek tuh makin turun and turun
and akhirnye kecut
haiya
tapi seriously sedap
cuma tak gebu
tuh gambar anak2 suke makan kek itu
memandangkan kek tuh tak menjadi
so pagi raya aku buat satu lagi kek
kek coklat moist
nasib dah selalu buat
so confirm naik punye la
cuma kali ni guna topping tiramisu
sedap jugak ye makan kek coklat bersama cheese cream
tak semanis if guna topping coklat
yummy

tuh dia kek yang aku buat tuh
abaikan la ye decoration yang memang tak leh wat JUAL pun

dah penat2 masak sejak sebelum buka
oooh sini raya sama mcm Malaysia and negara Arab lain
iaitu Jumaat
sambung balik masak di malam raya and pagi raya
sampai tak sempat2 nak gi beraya rumah Hafiz Eda
punye le risau takut2 guests datang lepas asar kang
takut mcm2 tak siap lagi kan
sekali...................................................................














----- kecewa nih!
















----- merajuk nih!

















apabila
tiada sesiapa pun yang datang rumah kami
walaupun dah di jemput dgn proper
siap msg alamat rumah pelbagai lagi
janji lepas asar
takde sapa pun tekan loceng
lepas magrib pun takde sapa datang jugak!
sekali tepon Eda nak pi beraya rumah dia
yela kita dok tunggu tetamu yang tak datang2
baik kita gi beraya kan
dah siap pakai stoking
tinggal nak bukak pintu
tetiba 
ting tong

nasib baik ada gak yang datang
walaupun cuma 3 keluarga
at least ada gak yang menjamah 
menu2 aku tuh
walaupun banyak yang membazir jer
serik aku dowh!
tahun lepas tak de le jemput mcm tahun nih
lagi le teruk, takde sapa datang rumah!
ada gak la beberapa org 
tahun nih  ajak ajak orang
langsung takde yang datang
kita bukan PRIORITI mereka
so tahun depan
memang aku takkan masak2 aaah
nak ikut style lboro
sapa datang, hidang biskut raya aje 
OK


memandangkan tiada sapa yang datang

so birthday imran hanya disambut kami anak beranak aje
siap dah pasang Banner tau
memang I geram!

dan tercapai hasrat aku nak beli set track thomas untuk Imran

beli kat Toy R us
sale daripada £40 dapat £29 
and kakak lak


dapat hadiah baju cinderalla
beli kat toy r us jugak
dalam £14 
dan inile dia aksi mereka MENILIK isi kandungan kat kotak thomas
sampai baring-baring you!



kesimpulan nya
lepas nih aku tak nak masak beria bila raya pertama
baik aku beraya rumah orang
terima kasih kepada keluarga kak yong loughborough jemput kami beraya di hari pertama
lepas nih sapa datang rumah I
hidang biskut raya aje le
daku kecewa! 


masa duduk loughborough dulu, jemput datang raya pertama sempena birthday imran gak
datang je org yang dijemput
tapi bile dah duduk sini
serik , serik










2 comments:

aNNa Rash berkata...

alahaiiiiii...
kesian ko mu wanie....
tp kalu tk masak2 korang nk makan ape? eheheh..masak2 gitu bleh gak teringat waktu kan mesia kan...
cuma ko jgn masak lebih2..ckp2 utk korang jer...
sapa2 dtg buat mcm ko ckp tu...ekekekek....
anyway.... mcm sedap jer aku tgk kek mu tuh... ada cream cheese....yummy.........

wani berkata...

hana, memang lepaih ni aku takkan masak banyak2 aaa... ada rezeki, ada le.
sedap gak na makan kek coklat dgn cream cheese. mu pun leh jual kek cenggitu.yummy

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...