Progress Imran


Progress Imran pulak... setelah 1 tahun 7 bulan 2 minggu..

1. Imran suke tengok kartun. Terpengaruh dgn kakak la tuh. La ni bile hajat tak sampai, pandai dah nak nangis2 sbb nak tengok kartun. Kartun kesukaan adalah Bob the builder.. memang suke beno la dia.. sbb 'BOB' adalah bunyi kedua yang dia pandai sebut selain 'PAPA'.. entah bile la nak pandai sebut ibu

2. Imran tak pandai cakap lagi. even nak sebut NAK pun tak berbunyi. Tapi yang kelakanye dia akan gunakan gerak badan tuk menyatakan hasratnye. Contohnye mcm bile tanye 'Iman nak nasi ke? ' then nanti, beriya-iya dia mengangguk kepala banyak2 kali (mcm HAIT, HAIT lagaknye)

3. Imran tak pandai nak minta ape. sume nye nak buat sendiri. Contohnye pagi2 kalu bangun dia lapar, pandai dia capai ape2 makanan yang dia nampak (tapi lepas tuh, berkecai and bersepah le). Pandai dah bukak pintu sendiri if nak kedapur. Pandai dah ambik remote sendiri, if dia nak tengok kartun.

4. Bila kartun dah abis, pandai dia goyang2 kan tangan, tunjuk dah abis ..and nak lagi la tuh

5. Pandai dah menunjukkan tanda awal utk 'degil'. contohnye bile kita marah dia dok scratch tv..nanti dia ulang balik aksi dia scracth tv, tanda protes kita marah..huhuhu

6. Pandai melenggang lengguk punggung dia menari lagu 3rd and Bird (tiru kakak la ni). and memang seorang yang suke ketawa bile tengok kartun ..contohnye kartun dinasour yang ada gigi besar yang nampak funny.. dia la ketawa terkekeh2 sorang2. And sebelum ni, tengok Patrick star menangis dalam ceta spongebob sbb hidung patrick hilang, menangis dia, meleleh air mata, sbb kesian tgk patrick.. 'emo' la anak ibu ni

7. Manja dia.. nak tido atas badan or atas tangan.
8. Pandai dia gi heret selimut busuk dia tanda nak tido
9. Suke nak tumpah2 susu bile susu banyak dalam botol
10. Pandai ambil kain or tisu utk lap lantai or karpet basah... (bijak2, aku tak ajar pun)
11. Favourite dia sup ayam jugak.. and telur rebus
12. paling tak suke, and dia akan muntah, baked pasta aku (ni tadi baru je dia muntah) and kek batik ..bile dia tak suke, memang dia akan keluarkan balik....even dah sampai dalam perut.. memang dia teran2 kasi keluar... alahaaai anak ibu

13. Bila nampak jersey England.. dia tunjuk2 tau dia punye. Sebb pagi tadi, aku dok lipat..dia lak time tuh tengah berlanding2 sbb baru bangun tido, kemain dia tunjuk2...(iyela, dia punye la tuh, sedangkan papa punye).. huhuh... haritu pulak..papa pakai baju england yang sama kaler ngan dia, kemain dia tarik2 baju yang papa pakai tuh (eeh iman tak kasi papa pakai baju iman ye...!)

14. Imran tido memang senang.. time duduk ke, memang lentok la dia bile cukup syaratnye ( selimut busuk and jari).. tiru Pak Andak dia la ni.. (tapi Pak Andak lari terrer.. atas basikal pun boleh tido.. Pak Andak kate ' lelaki memang tak boleh memilih tempat tido'

15. Kalu dia suruh basuh berak..nanti dia cabut seluar sendiri.. tanda suruh cepat2 papa gi basuh la tuuh...
16. kalu dia nk ikut gi jalan..pandai dia gi cekau stokin papa dia nk pakai sendiri
17. dia la org yg akan menangis bila ibu nk gi skolah or bile papa keluar bawak kakak, tak bwk dia... dia nangis tapi skjap sahaja
18. bila suruh tutup pintu, pandai dia gi tutup...
19. bila nak keluar, pandai dia tunjuk baju sejuk dia kat pintu.. nak pakai la tu
20. tak suke pakai topi.. skjap je ditarik le jawabnye

3 comments:

::Umi Sufira:: berkata...

Wani..Sufia pon tak pandai cakap lagi..words yang keluar dari mulut dia bunyi ntah ape ape..kekeke....takpelah wani slow slow kan..;P

cInTa aDrIaNa berkata...

chomeyl la imyan neyh...

=)

Ashin berkata...

ade lagi..dielah org paling rajin menyepahkan rumah

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...