Top chef to be

stroberi cicah coklat yum yum


Aha
tajuk tak boleh blah
sebenarnye nak tunjuk
beberapa masakan yang pertama kali cuba buat nih

kek chiffon pandan
alahai sangat la laku
gebu memang menggoda
masa nak potong tuh..toing toing mcm ada spring
ingatkan tak jadi
yele sbb bile membaca pantang larang membuat kek sebegini
tapi alhamdulilah
ikut resepi kak yati di louisiana nih
nih gambar masa pertama kali buat
kerana teramat la laku
buat masa lewat petang
tapi sold out tengah hari esoknye
kemain suke anak makan
time baru keluar dari oven
pun diorang makan
memang sedap makan time panas2
then masa tinggal beberapa slice kat dapur
ibu ingat dah takde sapa nak makan
so nanti lepas mandi ibu nak makan la (berangan masa dalam bilik air la nih)
sekali gi dapur tengok dah licin dah pinggan tuh
tanye papa, dia ke yang makan
katenye bukan
then tak lama beberapa minit lepas tuh
datang la seorang budak buncit
dgn muke terkejut sbb pinggan tuh dah kosong
kelakar tengok imran mengeluh tengok dah habis
dia la tuh yang habihkan pun
dia kan kuat makan
kelakar betul
then kali kedua ibu masak
guna minyak mazola seperti resepi
tapi tak sebegitu gebu mcm first trial ibu guna minyak sayuran
tapi memang sedap

nih first time buat puding caramel nih
menjadi walaupun tak sehangus mane
haih, tak pandai la buat hangus2 tuh
ni ikut resepi ayu

kueh lompang pulak
sbb dah lama tak makan kueh berkelapa nih
ikut resepi mane dah lupe pulak

seterusnye xtvt membuat kueh karipap bersama anak daraku
dah boleh harap aisyah nih
kek chiffon tuh pun dia tolong kaup balikkan
kueh karipap nih dia tolong tekapkan guna acuan nih




0 comments:

Entry lain yang menarik dan tertarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...